Bakken maar: mensen die vaak bakken zijn gelukkiger

27.10.2022 14:56

Regen, wind en koud: de herfst is alweer even begonnen, dus dat betekent ook dat de weervoorspellingen minder worden. De perfecte periode om gezellig te gaan bakken met je kind(eren), of natuurlijk gewoon alleen voor even wat me-time. 

Trek die bakspullen maar uit de kast en ga lekker aan de slag. Want volgens wetenschappers word je van een beetje bakken gelukkiger.

Ontspanning

Het weekend is voor de meeste mensen het moment voor even wat ontspanning. Even lekker geen verplichtingen en geen werkdruk. Tijdens de herfst trek je jezelf vaak terug in huis met een lekker warm en zacht dekentje. Maar misschien ook leuk om gewoon is te gaan bakken en je hoofd ergens anders op te richten. Nieuwe recepten uitproberen kan nooit kwaad, en zal je een hoop rust en ontspanning geven. Volgens experts is bakken een meditatieve bezigheid. Je voelt je op dat moment rustig, want je volgt rustig de stappen van het recept. Je bent even niet meer bezig met met je werk of andere stressvolle bezigheden, en je ervaart gewoon even een moment van zen zijn. Je bent in het nu. De geur van de ingrediënten en de bezigheid met je handen. Dit is de perfecte combinatie waar je rustig van wordt.

Trots op je bakkunsten

Naast dat het ontspanning en rust geeft, ben je ook vaak trots op wat je gebakken hebt. Je kunt er mensen mee verrassen en blij mee maken, wat je een positieve boost geeft. Maar naast dat je het kunt weggeven aan je dierbaren, moet je er zelf ook van genieten. Je hebt misschien wel de hele dag in de keuken gestaan voor de overheerlijke taart of cake. Je mag jezelf dan ook trakteren en belonen op iets lekkers. Vooral als je een drukke en stressvolle week achter de rug hebt. Dus, zoek een lekker recept, en ga aan de bak. Het zal je goed doen.

Bron: vriendin.nl