Sommige baby’s slapen met hun billen omhoog en dit is hoe dat komt

19.02.2022 08:29

Het ziet er een beetje lollig én gek tegelijk uit, als je kind met de bips omhoog slaapt. Maar het is voor jonge kinderen en baby’s een heerlijke houding.

Want deze slaaphouding komt in de buurt van hoe een kind in de buik groeit.

Lekker

Het wordt daarom ook wel de foetushouding genoemd. Volgens Richard Polin, directeur neonatologie van de Columbia University, is deze houding voor een baby heel fijn en het meest natuurlijk. Maak je dus geen zorgen als je kind zo gaat liggen, zo heeft je kleine 9 maanden in de buik gelegen. Beentjes opgetrokken, armpjes bij het hoofdje en lekker met de billetjes in de lucht.

De foetushouding is niet alleen lekker voor een baby om mee in slaap te vallen, zo leren ze straks ook tijgeren en later kruipen. Vanaf deze houding durft een kind veel omdat het op zijn of haar gemak is.

Toch is het beter dat pasgeboren kinderen op hun rug slapen en niet op hun buik. Meestal kunnen baby’s vanaf 5 maanden zelf omdraaien en kunnen ze dus op hun rug en buik slapen. Als een kind zelfstandig kan omdraaien en zowel op zijn rug kan keren als op zijn buik, dan is het op de buik slapen vaak niet zo’n probleem meer.

Bron: Ouders van Nu

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!