‘Baby’s mogelijk in baarmoeder al besmet met het coronavirus’

10.04.2020 10:07

Baby’s die in de baarmoeder zitten, kunnen eventueel wel met het coronavirus worden besmet, blijkt uit nieuwe onderzoeken.

Vier baby’s in de Chinese stad Wuhan zijn volgens Chinese onderzoekers waarschijnlijk in de baarmoeder besmet met het nieuwe coronavirus. De wetenschappers schrijven dat in het medische tijdschrift European Respiratory Journal.

Daarom worden nu moeders in de hele wereld extra gewaarschuwd. Het virus is dus wél over te geven van moeder naar ongeboren kind, als de moeder dus besmet raakt met het coronavirus. Wel is belangrijk om te onthouden dat de baby’s die besmet waren geraakt, slechts lichte klachten hadden. Maak je dus niet gelijk zorgen: het lijkt voor baby’s geen zware klachten op te leveren.

De baby’s werden direct na de geboorte weggehaald bij hun moeder. Ze kregen ook geen borstvoeding, maar dit moest omdat de kans op besmetting van de moeder met corona zo het kleinst mogelijk werd gehouden. Omdat de baby’s toch symptomen lieten zien, wisten artsen zeker dat dit in de baarmoeder al gebeurd moest zijn. De kinderen hadden koorts en last van kortademigheid, maar hoefden niet aan de beademing.

Bron: RTL Nieuws

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!