Babynieuws: Bibi Breijman en Waylon verwachten derde kindje samen

06.12.2023 14:00

Bibi Breijman is opnieuw zwanger, zo maakt ze bekend. Ze krijgt haar derde kindje met zanger Waylon.

Samen hebben ze al dochter Teddy en zoon Chester.

Ze maakt het in een mooie video bekend. Bibi is niet makkelijk zwanger, omdat ze erg misselijk is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIBI (@bibibreijman)

HG zwangerschap

Bibi heeft een HG-zwangerschap.

“HG” staat voor hyperemesis gravidarum, een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid en overgeven. Zwangerschapsmisselijkheid is gebruikelijk tijdens de vroege stadia van de zwangerschap, maar hyperemesis gravidarum is een meer extreme en ernstige vorm van deze aandoening.

Kenmerken van hyperemesis gravidarum kunnen zijn:

  1. Overmatig braken: Vrouwen met HG ervaren vaak aanzienlijk meer overgeven dan wat als normaal wordt beschouwd tijdens de zwangerschap.
  2. Gewichtsverlies: Door herhaaldelijk braken kunnen vrouwen met HG aanzienlijk gewicht verliezen, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
  3. Dehydratatie: Het overmatige braken kan leiden tot uitdroging, wat ernstige complicaties kan veroorzaken voor zowel de moeder als de baby.
  4. Voedingsstoffentekorten: Het constante braken kan leiden tot een tekort aan essentiële voedingsstoffen, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen.
  5. Impact op dagelijkse activiteiten: HG kan de dagelijkse activiteiten van een vrouw ernstig beïnvloeden, waardoor het moeilijk wordt om te werken, eten te behouden en een normaal leven te leiden.