‘Baby’s lijken tijdens bevalling niet besmet te kunnen worden met het coronavirus’

30.04.2020 11:21

Goed nieuws voor alle vrouwen die nu zwanger zijn en bijna gaan bevallen. Want volgens artsen lijkt het zo te zijn dat pasgeboren baby’s tijdens de bevalling niet besmet kunnen worden met het coronavirus.

Ook lijkt het in de buik van de moeder vooralsnog veilig te zijn voor een baby.

Zo meldt het RIVM: “Er is geen baby bekend die het coronavirus in de buik van de moeder heeft opgelopen. Ook tijdens de bevalling is er tot nu toe geen baby ziek geworden van het coronavirus bij de moeder. Het coronavirus is niet aangetroffen in de placenta of de navelstreng.”

Na de bevalling is het een ander verhaal: dan kun je wel je pasgeboren kind besmetten met het coronavirus, als je als vader of moeder bijvoorbeeld het virus met je meedraagt. Daarom wordt ook nog altijd kraamvisite door het RIVM afgeraden: iedereen die je kindje vasthoudt kan het virus hebben en overdragen. Zo staat er officieel in de richtlijnen geschreven: “Als moeder kun je na de bevalling wel de baby besmetten als je corona gerelateerde klachten hebt. Het belangrijk om de hygiënemaatregelen op te volgen die het verspreiden zoveel mogelijk voorkomen. Laat niemand anders behalve je gezin, zonder klachten, de baby aanraken.”

De zoetste babykleding haal je met één klik hier zó in huis:

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!