Anna werd zwanger door haar Ballerine spiraaltje heen: ‘Ik schrok me rot’

28.01.2021 11:53

Anna wilde nog geen kinderen en besloot een spiraaltje te laten plaatsen. Ze koos voor een Ballerine spiraal, omdat ze hier goede verhalen over had gehoord. Ze zou dan geen hormonen binnenkrijgen.

Maar het ging allemaal anders: ze werd tóch zwanger.

Gezakt

Het was een ongelooflijke situatie: een spiraal hoort je te beschermen tegen een zwangerschap. Anna en haar vriend Lucas konden het niet geloven. “We vielen echt van ons stoel. Dit kan gewoon niet”, zegt het stel verbaasd in de aflevering van Radar. Uiteindelijk blijkt dat het spiraal niet goed is blijven zitten in de baarmoeder: hij is naar onderen gezakt. En dan werkt het niet meer goed als anticonceptiemiddel. “Hij zat in mijn baarmoedermond en de spiraal  konden ze er zo uittrekken.”

Aan Radar vertelt ze haar bijzondere verhaal over een niet gewenste zwangerschap. Ze was dan ook totaal niet blij doen bleek dat ze niet ongesteld werd en dat dat lag aan haar spiraal. Sinds 2019 is dit nieuwe spiraal beschikbaar. Waarom ze geen kinderen willen? Ze zijn er heel duidelijk in. “We hebben een spiraaltje laten plaatsen omdat we voorlopig nog geen kinderen willen”, vertelt Anna. Haar vriend Lucas vult aan: “We wonen heel klein en willen stappen bewust nemen. Een kind nemen is niet niks en we willen dat plannen. We willen dat doen als er geld en ruimte is, en dat is er nu niet”.

Niet de enige

En dus kozen ze voor abortus. Want het kindje dat in haar buik groeide, kwam absoluut niet op een goed moment. Ze blijkt niet de enige te zijn bij de abortuskliniek met het verhaal over het Ballerine spiraal. “De arts die mij hielp, gaf aan dat het haar opviel dat ik niet de eerste was en dat het niet gebruikelijk is dat iemand met een spiraal daar belandt.”

De uitzending van Radar is hier terug te kijken.

Bron: Radar