Als je streng bent als moeder worden je kinderen later heel talentvol

10.05.2021 07:05

Je kinderen kun je niet maken zoals je zelf wilt, natuurlijk niet. Maar de opvoeding heb je wél zelf in de hand. En je kunt maar beter best streng zijn als moeder, blijkt.

Dan worden je kinderen later succesvol.

Top van de top

Zo zeggen onderzoekers dat het met name geldt voor dochters: als zij een duidelijke en gefocuste opvoeding meekrijgen, dan zijn ze later in hun leven gedisciplineerd, succesvol en talentvol. Ze werken harder en gaan voor die topbaan. Recent onderzoek aan de universiteit van Essex heeft uitgewezen dat dochters van strenge moeders zakelijk gezien succesvoller zijn dan vrouwen die een vrijere opvoeding genoten. De onderzoekers bestudeerden zes jaar lang de vooruitgang van 15.500 meisjes tussen de dertien en veertien jaar oud. Hun conclusie: een strenge opvoeding zou ervoor zorgen dat vrouwen vaker doorstuderen en een betere baan vinden. Ook zouden deze vrouwen minder vaak zwanger worden op jonge leeftijd.

Lees ook
Oeps: Noah bestelt 918 Spongebob-ijsjes met de creditcard van zijn moeder

Zonen

Het geldt uiteraard ook voor zonen, maar wel in een wat mindere mate. Toch kan het geen kwaad om ook bij jongens goede richtlijnen aan te geven van jongs af aan. Hoe meer jongens weten wat wel en niet mag, hoe beter ze kunnen kiezen voor de juiste dingen in hun leven. Zo zullen ze beter weten dat drank en drugs geen goede ideeën zijn, zeg maar.

En laat je soms alles maar gewoon even gaan? Ook niet erg. Want voor het gelukkig zijn, maakt het niet zo gek veel uit of je streng bent als moeder of niet. Dus ach, soms is een beetje je handen voor je ogen houden ook geen probleem.

Bron: Flair