Als je kind last heeft van rode billetjes dan moet je dít met de luier doen

08.03.2020 12:58

Rode billetjes hebben is ontzettend vervelend voor je kleintje. Je kind kan erg last hebben van de pijn aan de billen en dan is het soms gillen geblazen in huis.

Hoe het komt? Vaak doordat de poep plotseling anders wordt, omdat het kind groeit en de darmen zich ontwikkelen. Ook hangt het soms samen met tandjes of kiezen die doorkomen. Vooral diarree kan een baby erge luieruitslag bezorgen.

Die poep kan dan prikken en heftiger ruiken. Het is vaak tijdelijk, maar de billen kunnen er erg rood en gevoelig door worden. Het kan zelfs bloeden. Het wordt ook wel luieruitslag genoemd en wat nou echt helpt, is Maizena in de luier strooien. Je weet wel, dat mais-poeder voor in de keuken. Het droogt de plekjes in en het verzacht de pijn. Als je dit twee of drie keer doet, is de kans groot dat de rode billetjes een dag later zijn verdwenen.

En verder…
Daarnaast moet je zo snel mogelijk de vieze luiers blijven verschonen, want plas en poep prikt en maakt de pijn alleen maar erger voor je kind. Zinkzalf of Sudocrem zijn ook goed om te smeren op de huid. Als de ontlasting moeilijk loskomt van de huid, dan kun je het beste een nat washandje met lauw water gebruiken. Doe het heel zachtjes, want de rode huid is extreem gevoelig. Je kunt je kind ook een tijdje zonder luier laten liggen of rondlopen, dan herstelt de huid zich snel en goed. Het goede nieuws is dat je met luieruitslag niet naar de dokter hoeft.

Bron: MAMA Magazine 

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!