Advocaat: ‘Lil Kleine mag zijn zoon zien via FaceTime en eens in twee weken fysiek contact’

18.01.2023 16:35

Rapper Lil Kleine en realityster Jaimie Vaes stonden gisteren opnieuw voor de rechter. Maar dan om veel serieuzere zaken dan horloges en broodroosters. Nu ging het namelijk over de omgangsregeling rond hun zoontje Lio. De advocaten van beide partijen hebben na afloop gezegd dat er afspraken gemaakt zijn over videobellen en eens in de twee weken fysiek contact.

Sinds hun heftige scheiding die bijna een jaar geleden was, heeft rapper Jorik Scholten (Lils echte naam) zijn zoontje van 3,5 jaar oud niet meer gezien.

Rechtszaak Lil Kleine

De artiest had gister via de rechter in Den Haag geëist voor een omgangsregeling met zijn zoontje Lio. De zaak is behandeld achter gesloten deuren, maar advocaat Patrice Katz van Scholten zei na afloop dat er een afspraak is gemaakt over contact tussen de rapper en zijn zoon: twee keer per week Facetime-contact en eens in de twee weken echt fysiek contact, maar wel onder begeleiding. ,,Over een paar maanden gaan we kijken of we dit kunnen uitbouwen. Er zal iemand bij zijn, maar hij mag gewoon wat leuks doen met zijn kind.”

Jaimie Vaes liet voor de rechtszaak al weten via haar advocaat Kim Beumer dat ze niet onwelwillend staat tegenover hernieuwd contact tussen Lio en zijn vader, maar had wel de nodige voorwaarden. ,,Zij wil bijvoorbeeld dat er een plan voor een omgangsregeling wordt gemaakt door mensen met verstand van zaken, die dit gaan begeleiden.”

‘Beginnen met videobellen’

Daarin kregen zij hun zin: ,,Er zijn voorlopige afspraken gemaakt en er komt een professional die het gaat begeleiden op een goede manier”, zei Beumer na afloop. ,,Hij mag beginnen met een beetje videobellen. Elke week twee keer. Dat het een klein beetje gewenning kan opleveren. Daarna kan er voorzichtig begeleid contact zijn.”

Lil Kleine stond zelf even de pers te woord bij aankomst in de rechtbank in Den Haag. Het valt hem zwaar om al een jaar zonder zijn zoontje te leven. ,,Dit is allemaal veel belangrijker dan die rechtszaak over horloges,” zei hij met een cynische glimlach, verwijzend naar de zaak half november in Amsterdam. Toen de tijd ging het over de verdeling van drie dure horloges en allerlei huishoudelijke spullen.

Verder hoopt Lil Kleine dat Jaimie gelukkig is en dat ze een goeie moeder is voor hun zoontje. ,,En ik hoop dat ze mij een goeie papa laat zijn.”

‘Ouderlijk gezag niet aan gedacht’

Momenteel voedt Jaimie Vaes zoontje Lio alleen op. Vader Jorik heeft geen ouderlijk gezag, maar hij heeft Lio wel erkend als zijn kind. Dit hadden beide ouders moeten regelen na de geboorte. Destijds dachten ze hier gewoon niet aan, volgens advocaat Beumer.

De relatie tussen de twee BN’ers zijn zeer slecht op dit moment en dat is ook geen geheim. Scholten werd half februari 2022 al aangehouden toen er beelden naar buiten waren gekomen. Op die beelden was te zien dat hij Vaes klemde tussen de autoduur met haar hoofd. De rapper zat toen ook drie nachten vast vanwege dit incident, vlak daarna brak het tussen de twee. Later in een interview op televisie liet ze weten dat ze tegen haar ex aangifte had gedaan. Deze zaak loopt ook nog op dit moment.

Half november vochten ze beiden voor de rechtbank in Amsterdam een juridisch gevecht, dit ging over drie dure horloges en de nodige huishoudelijke spullen. Jaimie Veas heeft de zaak grotendeels gewonnen. Het werd pijnlijk duidelijk tijdens deze zaak dat de relatie tussen de twee bijzonder slecht is. Ze bleven ook ver uit elkaar vandaan in de hal van de rechtbank. De nodige stekeligheden werden uitgewisseld tijdens de zaak en ook bleek het dat zij zelfs een mes en een briefje zou hebben achtergelaten bij hem thuis met de tekst ‘Go fuck yourself‘.

 

Bron: AD