Stel krijgt bakken kritiek over zich heen nadat ze adoptiezoon (4) om déze reden weer afstaan

03.06.2020 14:00

Een stel heeft op YouTube laten weten dat ze een 4-jarige zoon zouden hebben geadopteerd. Maar, nu blijkt dat ze hem weer willen afstaan.

De 32-jarige YouTuber Myka Stauffer en haar partner James (33) krijgen daarom bakken kritiek over zich heen.

In een video vertellen de ouders over hun beslissing, om zoon Huxley weer af te staan. De bekende YouTubers vertellen in een video dat ze Huxley, die autisme heeft, niet de speciale begeleiding kunnen geven die hij nodig heeft. Vanwege zijn autisme weten ze niet hoe ze goede ouders voor hem kunnen zijn, en daarom hebben ze besloten dat hij niet in hun gezin past. Volgens Myka en James heeft hun zoon namelijk meer aandacht nodig dan het adoptiebureau hen oorspronkelijk had verteld.

Gefaald
Een opmerkelijke keuze die voor veel verbazing zorgt. Inmiddels woont Huxley bij een gezin dat volgens deze ouders ‘beter bij hem past’. Het koppel heeft samen nog 4 biologische kinderen. Moeder Myka legt hun beslissing nog eens aan haar volgers uit.‘Het was gewoon zwaarder dan we ons ooit konden voorstellen. We moesten deze beslissing nemen, ook al houden we heel erg van hem.’ Myka vindt dat ze heeft gefaald als moeder. ‘Voor de volle vijfhonderd procent’, vertelt ze.

Op social media starten mensen nu een petitie waarin ze eisen dat alle gesponsorde content met Huxley van Instagram wordt gehaald. De reacties zijn behoorlijk negatief: ‘Ik hoop zo dat dit jongetje het gezin krijgt dat hij verdient. Dit is zo’n lief kind, hoe kun je dit doen? Ik zou hem met open armen ontvangen’, klinkt het massaal.

Huxley:

Het hele gezin bij elkaar:

De video waarin de ouders vertellen dat ze hun zoon afstaan ter adoptie:

Bron: Famme

De leukste kleur van het moment: lila