7 korte meisjesnamen die volledig lijken te verdwijnen

27.06.2024 14:19

In de wondere wereld van namen zijn trends voortdurend in beweging. Soms hoor je iets en dan denk je: huh? Is dit een bekende voornaam? Sommige namen worden tijdloze klassiekers, terwijl andere langzaam uit de gratie raken en bijna verdwijnen.

Veel lange namen van vroeger sneuvelen met de tijd en trends. Er komen weer nieuwe namen voor terug, zoals deze prachtige korte Italiaanse meisjesnaam. En het is jammer, maar ook korte meisjesnamen verdwijnen. Niet alleen langere namen die uit de mode raken, dus. Hier zijn enkele korte meisjesnamen die, ondanks hun charme, steeds minder vaak worden gegeven en dreigen volledig te verdwijnen.

1. An
An is een eenvoudige en elegante naam die in veel culturen voorkomt. In Nederland was An ooit populair, maar de laatste jaren is deze naam zeldzaam geworden. Mogelijk vinden ouders de naam te kort of te eenvoudig in vergelijking met de meer uitgebreide en moderne namen die momenteel in de mode zijn.

2. Ina
Ina was een populaire naam in de vroege 20e eeuw, maar tegenwoordig kiezen ouders zelden voor deze naam. Ondanks zijn eenvoud en charme, heeft Ina plaatsgemaakt voor nieuwere, trendier opties. De naam heeft een tijdloze elegantie die het verdient om herinnerd te worden.

3. Mia
Hoewel Mia internationaal nog steeds een geliefde naam is, lijkt de populariteit in Nederland af te nemen. De naam Mia is kort, lief en gemakkelijk uit te spreken, maar misschien vinden ouders nu andere korte namen zoals Liva of Nola aantrekkelijker.

4. Ada
Ada is een oude naam met een rijke geschiedenis, maar hij komt steeds minder vaak voor. De naam heeft een klassieke uitstraling en een sterke betekenis, maar het lijkt erop dat ouders tegenwoordig kiezen voor langere, modernere namen.

5. Bea
Bea is een korte en vrolijke naam die afgeleid kan zijn van Beatrix of Beatrice. Ondanks zijn charme en eenvoud, lijkt Bea uit de mode geraakt te zijn, met ouders die de voorkeur geven aan meer opvallende of langere namen.

6. Loes
Loes is een typisch Nederlandse naam die vooral in de jaren ’50 en ’60 populair was. Tegenwoordig kiezen ouders echter vaker voor internationale namen of varianten zoals Lou of Lous.

7. Nel
Nel is een naam die veel werd gebruikt in de vorige eeuw, maar nu bijna niet meer voorkomt. De naam heeft een no-nonsense charme, maar moderne ouders kiezen liever voor namen die iets moderner klinken.

Ze lijken hun tijd te hebben gehad. Hoewel korte meisjesnamen zoals An, Ina, Mia, Ada, Bea, Loes en Nel charmant en elegant zijn, lijken ze langzaam uit het naamregister te verdwijnen. En dat is ergens wel jammer, maar we krijgen er Juul, Beau en Mila voor terug. De korte namen van nu.