61-jarige vrouw bevalt van haar eigen kleindochter zodat haar zoon vader kan worden

29.05.2020 11:30

Een bijzonder familieverhaal: Cecile (61) is bevallen van haar eigen kleindochter, Uma. Dat deed ze voor haar zoon.

Haar zoon heeft een relatie met een andere man en ze konden op geen andere manier een kind krijgen. “Voor mij was er geen verschil met dertig jaar geleden, toen ik mijn eigen kinderen op de wereld zette”, zegt Cecile. “Het verbaast me dat er zoveel ophef over is”.

Haar zoon Matthew en zijn vriend Elliot waren al tijden op zoek naar een draagmoeder. Ze hadden eicellen gekregen van de zus van Elliot. Toen besloot de oma van het kleinkind dat zij wel weer zwanger zou willen worden – en dat lukte. Ze vond het geen enkel probleem, die negen maanden een baby dragen op haar leeftijd. “Ik heb genoten van mijn zwangerschap. Ik zou het zo opnieuw doen.” Volgens artsen heeft ze zo’n gezond lichaam, dat het lijkt op die van een 40-jarige vrouw.

Cecile kijkt er met blijdschap en trots op terug: “Op zich merkte ik niet veel verschil met mijn vorige zwangerschappen. Al had ik nu misschien wel net iets meer last van ochtendmisselijkheid. De weeën? Die pijn herinnerde ik me nog levendig, ja.” Uma is inmiddels al een jaar oud, maar nog steeds wordt het verhaal wereldwijd gedeeld. Oma Cecile: “Ik had zeker niet zo veel media-aandacht verwacht. Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld. Elke moeder zou dit toch voor haar kind doen?”

Zoon Matthew: “Wat mijn moeder voor ons heeft gedaan… Dit is aan een ander denken. Dit is echte liefde”.

Bron: HLN

De fijnste open schoenen die wél lekker lopen: