14x: de leukste namen uit liedjes van vroeger & nu

05.05.2023 09:04
namen liedjes

Ben jij een echte muziekliefhebber? Dan wil je jouw kleintje vast een muzikale naam geven. En omdat instrumenten (‘Pianooo, eten!’) nou niet echt lekker bekken en de naam van een zanger of zangeres wel heel erg ‘in your face’ is, kun je ook een subtielere verwijzing naar muziek maken. Bijvoorbeeld door een van deze namen die je kent uit liedjes te kiezen. 

De leukste namen die je kent uit liedjes

  1. Aïcha
   Kennen we de monsterhit Aïcha uit 2009 nog? Gemaakt door de band ‘Outlandish’. De clip is het kijken waard – zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt hoor. Buiten dat alles is Aïcha natuurlijk een prachtige, exotische naam voor je kleintje.
  2. Dominique
   Van een van de beste zangeressen van Nederland: het nummer Dominique. Anouk schreef het voor haar, inmiddels, man Dominique. Een mooie naam, die voor jongens en meisjes kan.
  3. Michel
   We blijven even bij Anouk, want ook Michel is een van haar liedjes. Het nummer kwam uit in 1999 (!!!). De clip is een aanrader; we zien een héle jonge Anouk.
  4. Jessie
   Het liedje Jessie is eigenlijk van zanger Joshua Kadison, maar veel mensen kennen ‘m vooral door het eerste seizoen van Idols, waarin Jim Bakkum hem zong.
  5. Alice
   Een fijne en internationale naam, maar vooral ook een heel leuk liedje: Alice. Gezongen door Smokie. Doet het goed op feesten en partijen, vooral vanwege de legendarische zin: ‘Alice, who the f*ck is Alice?!’. De clip is wederom een aanrader.
  6. Jack
   Captain Jack en Hit the road Jack; allebei liedjes die je vast wel eens voorbij hebt horen komen. Kijk vooral van Captain Jack de clip.<
  7. Billie
   Tja, wie kent ‘m niet? Het nummer Billie Jean van Michael Jackson. Billie, wat een leuke naam!
  8. Rosanne
   Het nummer van het iconische duo Nick & Simon dat recent gestopt is. Een gevalletje: je houdt ervan of je haat het, maar Rosanne is een leuke naam. Check vooral de videoclip voor een hele jonge Nick & Simon.</
  9. Valerie
   Wát een goed liedje hè? Valerie van Amy Whinehouse. En een leuke naam!
  10. Annabel
   Een oudje die het ook altijd goed doet: Annabel van Hans de Booij. Leuke naam, leuk om deze video even te bekijken voor een hele jonge Hans de Booij.
  11. Jolene
   Deze hit van Dolly Parton mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. En hoewel het liedje niet echt een ode aan Jolene is, is de naam wel heel leuk!
  12. Bobby (mcGee)
   Een prachtig liedje uit de oude doos. En Bobby is ook nog eens een hele leuke unisex naam!
  13. Delilah
   Wie kent ‘m niet: ‘Hey there Delilah, what’s in like in New York city?’ Het nummer van de Plain White T’s is – houd je vast – 16 (!) jaar oud. Desondanks is Delilah nog steeds een leuke naam!
  14. Roxanne
   Lekker nummer, deze Roxanne van The Police. Wij kennen de naam natuurlijk op z’n Nederlands, maar spreek je het uit als: Roxen, heb je weer eens wat anders.