Vrouw met huilbaby krijgt spontaan briefje van buurvrouw: ‘Ik ga wel wandelen’

11.06.2020 17:51

Als je een baby hebt die veel huilt, dan kan je dat ontzettend uitputten als moeder. Maar soms krijg je hulp uit onverwachte hoek.

Zo ook Tamara: zij wil haar buurvrouw met een huilbaby graag helpen. Want daar ben je immers buren voor, vindt zij.

‘We kennen elkaar niet goed, maar ik zie je vaak met de baby. Vaak huilend en dan heb ik zo met je te doen. Het is erg herkenbaar.’ Een klein briefje met deze woorden viel afgelopen maandag op de deurmat van Tamara’s buurvrouw. Een buurvrouw die net bevallen is en moeder is geworden van een ongetwijfeld heel lief kind, maar ook eentje dat vaak huilt. Wat doe je eraan? Niet zo veel en Tamara herkent dat. ‘Mocht je eens je handen vrij willen, ik ben altijd bereid om een rondje te wandelen’, schrijft ze dan ook op een spontaan briefje.

Tamara heeft haar aanbod op Twitter gedeeld en daar vinden andere mensen het maar wat lief. En ze hopen dat ze ook op hun kinderen willen passen, al zijn die al 7 en 9. Een ander grapt: ‘Geldt dit ook voor mijn schoonmoeder?”.

Tamara reageert ook zelf: “Ik ben helemaal overdonderd van de reacties. Het was niet mijn bedoeling om over te komen als ‘kijk mij eens lief zijn’, maar meer een positief bericht in deze tijd te laten horen. Mensen mogen wel eens vaker om zich heen kijken, hun ogen openen en de medemens helpen.”

Bron: AD

De leukste jurken en broeken voor na je zwangerschap: