Vrouw is niet 9 maanden, maar zeker 17 maanden zwanger

19.06.2020 10:33

Een record dat de boeken in kan gaan: een vrouw uit China beweert niet de normale negen maanden, maar maar liefst 17 maanden zwanger te zijn geweest.

Wang Shi was zwanger geraakt in februari en dus was ze uitgerekend in november.

Haar exacte uitgerekende datum was 15 november, maar de baby had totaal geen haast om ter wereld te komen. Elke week na haar uitgerekende datum ging Wang naar het ziekenhuis, waar ze in de gaten werd gehouden. Maar haar baby was klein, kon nog groeien en de placenta werkte nog goed genoeg om het kindje niet te hoeven halen. Artsen wilden een keizersnede doen in de 14e maand van haar zwangerschap, maar door een complicatie groeide het baby’tje niet snel genoeg.

Het duurt te lang
Het meisje in de buik was nog veel te prematuur, ondanks dat ze al erg lang in de buik van haar moeder zat. Uiteindelijk werd het meisje na 17 maanden geboren. De man van Wang kon het amper geloven: ‘Artsen weten ook niet hoe het kan dat deze zwangerschap zo lang duurde. Ze maken wel vaker een jaar lang mee, maar 17 maanden, dat is bijna 1,5 jaar. Dat hebben ze nog nooit gezien’. Bij de geboorte woog het meisje 3,8 kilo: een vrij gemiddeld gewicht, dus. En na al die maanden maken moeder en kind het goed.

Of het echt waar is en medisch gezien kán, vragen we ons stiekem af, maar buitenlandse media melden het bericht wel alsof het allemaal echt gebeurd is… Dus wie weet – is dit echt een wonderzwangerschap.

Bron: People CN

De leukste mode voor kids op een rij: