Eh: zoveel zou je volgens experts gespaard moeten hebben vóór je 30e

16.01.2020 08:07

Tja, nieuwe Nikies, nieuwe iPhone, nog even die nieuwe jassen voor je kinderen… Geld is nou eenmaal leuk om uit te geven.

Toch had je volgens experts flink wat moeten sparen voor je 30e.

Buffer
Financieel expert Kelly Smith: “Het maakt niet echt uit hoe oud je bent, maar het is van veel mensen een doel om zes maanden aan vaste lasten te hebben gespaard. Dit kan altijd handig zijn voor het geval je werkeloos raakt of een flinke financiële tegenslag hebt. Wel is het tot halverwege je twintigerjaren moeilijker om te sparen, omdat je dan het grootste gedeelte nog studeert of niet veel inkomsten hebt.”

In steden in Nederland ben je met je vaste lasten bij elkaar opgeteld zéker zo’n 1000 euro per maand kwijt. Doe dit maar keer 6, en tel er maar wat bij op omdat elke maand wat verschilt, en je komt zo uit op 7000 euro. Maar ja… Dat betekent níet dat iedereen dat ook braaf doet, natuurlijk. Zeker 1 op de 5 Nederlanders heeft geen rooie cent op de bankrekening staan en geeft lekker alles uit wat er binnen komt. Gemiddeld hebben we 27.000 euro op onze spaarrekeningen staan.

Of je kinderen hebt en hoeveel, maakt ook uit voor wat ‘ideaal is’. Heb je bijvoorbeeld een gezin met twee kinderen? Dan is het fijn om in ieder geval €5200 op de bank te hebben staan. Zo kun je een tegenslag makkelijker verwerken en kom je niet gelijk in de problemen als er een maand wat meer wordt uitgegeven dan dat er binnenkomt.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: Marie Claire UK