Real life: ‘Ik heb sinds mijn bevalling geen seks meer gehad’

24.01.2022 12:42

Dat je libido na je bevalling weer terugkomt, is niet voor iedereen weggelegd. Het overkomt Nina (30), die sinds haar bevalling geen seks meer heeft gehad met haar man.

Ze vertelt haar verhaal aan Mama Magazine.

Nina: “Laatst vroeg een vriendin aan me: ‘hoe was het weer, om dat voor de eerste keer weer na een bevalling te doen?’. Ik werd knalrood en stamelde maar wat. Ik durf echt niemand te vertellen dat we nog geen seks hebben gehad na de bevalling. Onze dochter is inmiddels 10 maanden oud en eerlijk? In de laatste maanden van mijn zwangerschap hadden we ook al geen seks meer. We vonden het ongemakkelijk met die grote buik in de weg en het idee dat we seks hadden terwijl ons ‘kind’ er dan al een beetje echt bij was… Nee. We deden het niet meer. Maar al met al kom ik dus nu al uit op een jaar zonder seks met mijn partner”.

Onzekerheid
Het maakt haar onzeker en ze gaat daardoor vooral aan zichzelf twijfelen. “Ik zou het soms wel willen doen, maar de drempel wordt alleen maar groter, hoe langer je het niet doet, toch? Ik durf het gewoon niet zo goed na alles wat er daar beneden is gebeurd. Hechtingen, uitscheuren, een baby eruit moeten persen… Het is niet altijd een sprookje, een bevalling. Mijn lijf heeft veel te verduren gehad en daar wil ik mijn tijd voor nemen. Maar natuurlijk vreet het aan me. Ik wil ook mijn relatie goed houden. Er is hartstikke veel liefde tussen ons, we voeden onze dochter echt als een team op. Maar ja. Wel een team dat lekker papa en mama speelt, maar niet meer een team dat stapelgek is op elkaar. Ik mis die intimiteit, hoewel ik ook niet echt stappen neem om het ook daadwerkelijk te gaan doen.”

Ze weet niet hoe lang het nog gaat duren, deze seksloze periode in haar leven. “Toen we nog geen kind hadden en ik nog niet zwanger was, hadden we vaak genoeg seks. Heus niet elke dag, maar zeker wel een of twee keer per week. En dat altijd. Het is gewoon anders nu we ouders zijn geworden. We hebben de zorg over ons kleintje en daar ben ik wel zoet mee. Ik ben bekaf na een lange dag moederen en werken en het huishouden doen, het laatste waar ik dan nog op zit te wachten is in een spagaat moeten liggen.

Ach, ik hoop gewoon dat het binnenkort weer raak is. Dat we allebei écht zin hebben. Maar momenteel is mijn libido nog zo laag dat ik het niet snel zie gebeuren. En dat is dubbel: aan de ene kant wil ik het graag omdat ik er onzeker van word, van een jaar geen seks. Ik gun het mijn man ook, hoe moet dit voor hem zijn? Maar aan de andere kant ben ik alle energie kwijt aan het verse moederschap en vind ik het wel best zo.”

De mooiste lingerie om je liefde in te verleiden vind je hier: