Onderzoek: ouders hebben gemiddeld 32 minuten per dag voor zichzelf

18.11.2019 14:19

Als je vader of moeder bent van één of meerdere kinderen dan weet je: tijd voor jezelf is niet meer vanzelfsprekend. Sterker nog: die is vaak ver te zoeken.

Dat je aan het eind van de dag neerploft op de bank, de televisie aanzet, een kop thee pakt… En dan een kind hoort huilen. Je kent het wel.

Je kúnt niet meer en dat komt vaak omdat je niet echt meer iets voor jezelf kunt doen. Zodra je kinderen hebt, draait de dag, de week, de maand om je kinderen. En je werk is natuurlijk iets dat je voor jezelf doet, maar het weegt niet op tegen alle dingen die je voor je kinderen doet. Eten maken, wassen, troosten, knuffelen, spelen… Zelfs ouders die een fulltime baan hebben, zijn nog steeds elke week 18 tot 30 uur bezig met hun kinderen.

En wat blijkt? Ouders hebben maar 32 minuten voor zichzelf, gemiddeld, per dag. Dat is niet veel, nee. Probeer er vooral over te praten met je partner en gun elkaar zeker in het weekend een dagdeel voor jezelf. Dat doet niet alleen wonderen voor jezelf, maar ook voor jullie relatie.

Bron: Ouders van Nu