Nieuwe resultaten: kinderen besmetten elkaar onderling amper met coronavirus

30.04.2020 07:14

Het coronavirus lijkt vooralsnog vooral ouderen en zwakkeren te treffen. Onderling kunnen kinderen elkaar toch minder snel besmetten, blijkt uit recente cijfers.

Volgens het RIVM zijn daarom de richtlijnen duidelijk soepeler geworden voor kinderen.

“We weten dat er weinig kinderen zijn met COVID-19 en dat als kinderen ziek worden, de ziekte milder verloopt. Uit lopend onderzoek lijkt het dat de overdracht van het virus van kinderen onderling of van kinderen naar volwassenen minder vaak voorkomt. Naar school gaan en buitenspelen kan dus gewoon.” Maar leraren moeten wel afstand houden van andere ouders, omdat volwassenen onderling het virus wel sneller verspreiden. Vandaar dat veel crèches en basisscholen die 1,5 meter afstand er ook in willen houden, ondanks dat ze weer open gaan.

In een enkel geval is het wel uitkijken met je kind, meldt het RIVM: “Kinderen met onderliggende medische problematiek lijken geen groter risico te lopen op een ernstig beloop van COVID-19 dan gezonde kinderen, uitgezonderd wellicht kinderen met ernstig overgewicht en/of suikerziekte. Bij twijfel is het verstandig te overleggen met de behandelend (kinder)arts en de schoolleiding te overleggen.”

De coolste kinderkleding scoor je hier:

Bron: RIVM