Monique Westenberg over tweede kind: ‘Ik word niet op de natuurlijke manier zwanger’

09.06.2020 09:04

Of Monique Westenberg en André Hazes nog een broertje of zusje krijgen voor hun zoontje André, is nog maar de vraag. Monique wordt niet makkelijk zwanger, niet op de natuurlijke manier.

Daar vertelt ze nu open over.

‘Ik kan niet op de natuurlijke manier zwanger worden. André hebben we gekregen via een heel intensief traject, ICSI. Van de lading waar André uit is gekomen, om het zo maar even te zeggen, waren nog twee cryo’s (restembryo’s – red.) over, en die hebben ze toen meteen ingevroren. Afgelopen jaar heb ik twee terugplaatsingen gehad, nog vóór de zomer, maar die zijn allebei mislukt. Dat kwam er ook nog eens bij. Hormonen doen heel veel met je lichaam en geest, je wordt er niet leuker van,’ vertelde Monique in LINDA.

Monique is inmiddels 43 jaar en dat is in principe de bovengrens voor klinieken om met ICSI aan de slag te gaan. De reden voor deze leeftijd is dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans op een levend geboren kind na 41 jaar sterk daalt, terwijl de risico’s bij een eventuele zwangerschap en bevalling toenemen. Er zijn uitzonderingen, als blijkt dat Monique bijvoorbeeld nog genoeg gezonde eicellen heeft. Maar of het nu wel gaat lukken, is voor hen alleen maar te hopen.

Bron: Story.nl

De leukste items voor in jouw kast: