Moeders met ‘rondere billen’ zouden slimmere kinderen krijgen

17.11.2020 14:23

Je ronde billen zijn nog nooit zo waardevol geweest, want je zou er een slimmer kind mee krijgen. Volgens nieuw onderzoek geldt: hoe dikker je billen als moeder, hoe slimmer je kind.

Hoe het zit? Het vet op de billen en heupen zorgen voor de aanmaak van het stofje ‘docosahexaeenzuur’.

Chocolade als toetje

Dat stofje heeft weer te maken met hoe de hersens groeien van je ongeboren baby in je buik. En dus kunnen onderzoekers een kleine conclusie trekken, dat hoe meer vet jij op je billen hebt, hoe meer de hersens van je baby in de buik groeien. En er is meer: ook na de geboorte spelen je billen een rol. Die zogenaamde vetopslag in dikke billen komt via de borstvoeding bij pasgeboren kindjes terecht.

“Het vet in deze gebieden is een depot voor het bouwen van de hersenen van een baby,” zegt professor Will Lassek van de University of Pittburgh, “Je hebt veel vet nodig om een zenuwstelsel te maken en het vet in deze gebieden is rijk in DHA, een belangrijk deel van de menselijke hersenen. Het lijkt erop dat veel vrouwen dit vet ontwikkelen en vasthouden totdat er een baby komt.”

Natuurlijk is het niet al te letterlijk te nemen, want het is ook niet zo dat mensen met platte billen ‘niet slimme kinderen krijgen’.

Bron: VIVA