Uit onderzoek blijkt dat deze meisjesnamen wereldwijd niet vaker dan 10 keer zijn gegeven

02.06.2024 19:50

Leuk om te weten welke namen er in de hele wereld amper voorkomen? Deze meisjesnamen zijn heel bijzonder, want ze zijn niet vaak gekozen als voornaam. In geen enkel land ter wereld, dus.

Dit zijn mooie, unieke en zeldzame meisjesnamen die volgens onderzoek wereldwijd niet vaker dan tien keer zijn gegeven. Dit betekent dat deze namen uiterst ongebruikelijk zijn en een bijzondere keuze kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar iets echt unieks voor hun kind.

1. Aeliana

Betekenis: De naam Aeliana is van Latijnse oorsprong en betekent “van de zon” of “zonnestraal”. Het is een elegante en zeldzame naam die een gevoel van warmte en licht uitstraalt.

2. Briseida

Betekenis: Briseida is een Griekse naam die bekend is uit de Trojaanse oorlog verhalen, met als mogelijke betekenis “de begeerlijke”. Het is een naam met een klassieke en mythische achtergrond.

3. Caelina

Betekenis: Caelina is afgeleid van het Latijnse woord “caelum”, wat “hemel” betekent. Deze naam heeft een hemelse en etherische kwaliteit, perfect voor een kind dat je als je engeltje beschouwt.

4. Dariane

Betekenis: Dariane is een variatie van de naam Daria, die “houdt van” of “heerser” betekent in het Perzisch. Het is een zeldzame en verfijnde naam met een exotische flair.

5. Evania

Betekenis: Evania is van Griekse oorsprong en betekent “vreugdevolle brenger”. Het is een unieke en melodieuze naam die een positieve uitstraling heeft.

6. Ferelith

Betekenis: Ferelith is een Schotse naam die “waarheidsliefhebber” betekent. Het is een oude en zeldzame naam die een gevoel van historie en traditie met zich meebrengt.

7. Gwyneira

Betekenis: Gwyneira is van Welshe oorsprong en betekent “witte sneeuw”. Het is een prachtige en lyrische naam, perfect voor een winterbaby.

8. Hesper

Betekenis: Hesper is een Griekse naam die “avondster” betekent. Het is een poëtische en zeldzame naam die de magie van de avond vastlegt.

9. Ionea

Betekenis: Ionea is afgeleid van het Griekse woord “ion”, wat “viooltje” betekent. Het is een delicate en zeldzame naam die doet denken aan bloemen en natuur.