Meeste vrouwen krijgen 4 maanden na de bevalling last van haaruitval en dít is waarom

21.04.2020 10:31

Denk je na die negen maanden met een baby in de buik en een bevalling het gehad te hebben, is dat toch niet helemaal zo… 

Je haar gaat namelijk uitvallen, ongeveer 4 maanden na de bevalling.

Dat gebeurt bij de meeste vrouwen en veel zijn bang dat het niet helemaal meer terug komt. Maar daar hoef je je geen zorgen om te maken. Want waarom heeft bijna elke kersverse moeder last van haaruitval? Dat zit zo. Tijdens je zwangerschap maakt je lichaam extra veel van het hormoon oestrogeen aan. Tijdens je zwangerschap komt ongeveer 95% van je haar in een groeifase terecht, waardoor het minder snel uitvalt en je dus dikker haar hebt dan normaal. Niet iedereen merkt dit, maar het gebeurt wel, die volle bos tijdens je zwangerschap.

Geen paniek
Na de bevalling verandert er veel in je hormoonhuishouding. Je hebt dan juist even heel weinig van het hormoon oestrogeen in je lijf. Daarom krijg je tijdens het ontzwangeren te maken met haaruitval, dit gebeurt bij de meeste vrouwen zo rond de 4 maanden na de bevalling. Het exacte moment kan natuurlijk per persoon verschillen. Meestal groeien er ook gelijk weer nieuwe haartjes terug, dit zie je aan de korte plukjes rond je haargrens. Leuk is het misschien niet, maar het is echt tijdelijk. Na de oestrogeen-dip komt je hormoonspiegel weer in balans, en dus je kapsel ook.

Bron: 24Baby

Verwen jezelf! Shop hier de leukste mode van NA-KD voor jezelf:

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!