In samenwerking met Mama Magazine

Lente-proof met tuingroeiers

06.03.2023 13:40

Het voorjaar ligt weer op de loer. Dat betekent kokkerellen met de lekkerste lente-recepten. En wist je dat je met je boodschappen van PLUS, je direct spaart voor vrolijke buitenplanten? Zo is je tuin of balkon in een handomdraai lente-proof.

Plantje erbij?

Bij elke 10 euro aan boodschappen bij PLUS krijg je een zegel. Op je spaarkaart krijg je al de eerste drie zegels gratis. Bestel je boodschappen eenvoudig met de PLUS app of op PLUS.nl en laat ze thuisbezorgen. Ook sparen gaat net zo makkelijk via de app. En helemaal fijn: daar krijg je al vijf zegels gratis. Bij 35 zegels is je spaarkaart vol. Met een bijbetaling van 99 cent ontvang je een tegoedbon voor de kleurige plantjes. Daarmee haal je op donderdag 11 mei, vrijdag 12 mei of zaterdag 13 mei je vrolijke Tuingroeiers (t.w.v. 14,99) op bij jouw PLUS winkel. Net voor Moederdag, dus ook leuk als vrolijke verrassing voor je moeder of oma. En hoe meer je spaart, hoe vrolijker het wordt!

Lekker makkelijk

Kies voor een vrolijke tray met lavendel, duifkruid of strandkruid. Deze plantjes passen heel mooi bij elkaar, gaan alle seizoenen mee en makkelijk in onderhoud. Je plant ze makkelijk in de tuin of in een mooie pot op het balkon. Zo heb je jarenlang plezier van een vrolijke tuin of terras vol groen, ook als je geen groene vingers hebt.

Tip: Met lavendel waan je je helemaal in Zuid-Frankrijk. Heerlijk die geur. Deze kleurrijke plant kan goed tegen droogte en heeft weinig water nodig. Maar geef ‘m in de warme zomermaanden wel af en toe een dompelbadje. In de koudere maanden heb je er geen omkijken naar. Geef de plant in het voorjaar, na de laatste vorst, een goede snoeibeurt. Gegarandeerd jarenlang plezier. En een groot geurfeest.

Lenterecept: kippenbouten met citroenen en olijven (een hit voor het hele gezin)

Aan de slag! Dit heb je nodig voor vier personen:

2 uien
3 el olijfolie
4 kippenbouten, op kamertemperatuur
25 g boter
4 tenen knoflook
½ bakje tijm
1 blokje kippenbouillon
½ bakje bladpeterselie
2 citroenen
1 potje kappertjes (100 g), uitgelekt
165 g groene olijven zonder pit (pot, 240 ml)
Een grote braadpan of hapjespan

1 Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Neem uit de pan, voeg de rest van de olijfolie toe. Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom goudbruin.

2 Voeg de ui, boter, gepelde knoflook en takjes tijm en 500 ml heet water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Snijd het blad van de peterselie en houd apart. Snijd de peterseliestelen fijn en voeg ze toe aan de kip. Pers 1 citroen uit en voeg het sap toe.

4 Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 40 minuten afgedekt stoven, of tot de kip gaar is. Check af en toe of er nog voldoende vocht in zit, voeg anders extra heet water toe.

3 Snij de tweede citroen in dunne partjes. Snijd het peterselieblad fijn. Knijp de citroenpartjes iets uit boven de pan en voeg ze dan samen met de kappertjes en olijven toe. Warm 1 minuut door. Bestrooi met de fijngesneden peterselie.

Lekkere tip: Lekker met de traybake met bloemkool of gekookte worteltjes voor je kind.

Bestel direct je boodschappen online op PLUS.nl of download de app.

De Tuingroeiers spaaractie loopt van zondag 5 maart 2023 tot en met zaterdag 15 april 2023.