Kinderen van 0-6 jaar zijn gemiddeld 62 keer verkouden

24.11.2019 16:40
verkouden

Als je denkt dat er geen einde komt aan al die snottebellen in huis: dat kan kloppen. Want kinderen zijn vaak verkouden. Heel vaak.

Gemiddeld is een baby en een dreumes ongeveer 10 keer verkouden per jaar. Dit geldt voor de eerste twee jaar.

Dan de jaren voordat school begint: tussen 2 en 4 jaar. Dan is een kindje gemiddeld 9 keer per jaar verkouden, wat voor peuters dus in die twee jaren op 18 verkoudheidjes uitkomt. En de eerste jaren op de basisschool is het goed raak met gemiddeld 12 verkoudheden per jaar. Ter vergelijking: volwassenen pakken zo’n 2 tot 4 verkoudheden per jaar mee.

Waarom kindjes zo vaak niezen en snotteren? Dat komt met name omdat er meer dan 200 virussen zijn die dit kunnen veroorzaken.

Kan het kwaad?
De meeste verkoudheden gaan vanzelf weer weg, na een dag of 4 tot 6. Meestal gaat het samen met verhoging, diarree of buikpijn. Het is meestal een onschuldig kwaaltje, hoe ziek en zielig je kleintje er ook uit kan zien. Gaat de koorts van je kind na 3 dagen niet weg? Blijf je kind meer dan een week erg snotteren, kwakkelen en hoesten? Dan is het altijd aan te raden om even langs de huisarts te gaan.

Volg ons ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: Web MD