Als je actief met je kinderen speelt verbrand je zó 300 calorieën per uur

13.02.2021 11:40

Kijk, als je na je bevalling nog wat kilo’s hebt overgehouden aan je zwangerschap, dan is dat maar zo. Er zijn andere dingen om je druk over te maken als je moeder bent, toch?

Toch is het best leuk om te weten dat je als moeder ook veel calorieën verbrandt.

Toch mooi meegenomen

En dat doe je ongemerkt, gewoon als je met je kinderen speelt, dus. Denk maar aan al die keren dat je een autootje vooruit duwde, op de schommel moest of mee ging in de glijbaan. In de tuin rennen, tikkertje spelen, klauteren en klimmen op de bank… Voor je het weet speel je je slank. Want met een uurtje actief met je kinderen spelen verbrand je zó 300 calorieën, blijkt.

En dat is niet alles: het verzorgen van je kinderen kost je ook energie. Luiers verschonen, aankleden, eten koken, alles opruimen… Je bent daar ook nog eens een 180 calorieën per uur aan kwijt. Zeg dat je zeker twee uur verzorging wel hebt per dag als moeder én je een uur speelt met je kinderen, dan zit je zo op 660 calorieën extra die je per dag al verbrandt. Ofwel: je hebt dat extra stukje chocolade ’s avonds als alle koters slapen, meer dan verdiend.

Lees ook
Als je wilt afvallen kun je maar beter nóg meer koffie drinken

Bron: Puur Figuur