Kinderen met deze 3 sterrenbeelden zijn de slechtste slapers van allemaal

19.07.2022 12:39
slechtste slapers

Kinderen die slecht slapen: het kan bijzonder vermoeiend zijn voor moeders en vaders. Je moet er ’s nachts nog zes keer uit of je bent al om 5 uur wakker… Het blijkt aan het sterrenbeeld van je kind te liggen of ze wel of niet goed en makkelijk slapen.

Slaap is ontzettend belangrijk. Voor kinderen en volwassenen, natuurlijk. Uit onderzoek blijkt dat Stieren, Weegschalen en Vissen het meest slaap nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Vissen

Maar juist die Vissen blijken geen goede slapers te zijn: ze gaan lastig naar bed en worden ’s nachts vaak wakker. Je zult er als moeder van een Vissen-kind dus nog wel een paar keer uit moeten elke nacht. En dat niet alleen in de babytijd: ook als Vissen peuters en kleuters zijn, is het nog steeds dealen met gebroken nachten. En bovendien liggen ze maar wat graag in het grote bed naast mama en papa. Heel lief, en soms ook wel wat vermoeiend. Het hoort er bij sommige kinderen bij, zo is het gewoon.

Maagd

Wie nog meer onrustige slapers zijn? Een Maagd heeft in principe het minste slaap nodig van allemaal: ze zijn na een uur of 7 echt wel fit en uitgeslapen. Daarom kan het zo zijn dat je met een Maagd-kind altijd bijzonder vroeg uit de veren bent. Of ze gaan juist erg laat naar bed. Hetzelfde bedritueel elke avond doen is erg belangrijk voor deze kinderen. Hetzelfde geldt voor Ram-kinderen: ze hebben niet veel slaap nodig, maar wel goede slaap. Laat ze daarom goed op hun gemak voelen.

Boogschutter

Een andere niet zo beste slaper is de Boogschutter. Deze kinderen zijn erg rusteloos en moeilijk kalm te krijgen als het bedtijd is. Ze gaan ook graag de discussie aan over hoe laat ze nou naar bed moeten. Opeens nog tanden poetsen, opeens nog alle knuffels op een rij zetten… Ze kunnen als de besten smoesjes bedenken om maar niet te hoeven slapen. Kijk dan ook niet gek op als je met deze kinderen wel een uur bezig bent om ze naar bed te krijgen.

Lees ook
Als vader en moeder verlies je 350 uur aan slaap in het eerste jaar met een baby