Wetenschappelijk bewezen: waarom je je kind meestal links op je arm draagt

21.04.2020 09:37

Je denkt er vast niet altijd bij na, maar je kind draag je meestal aan je linkerzijde. Dat heeft een wetenschappelijke reden.

Als moeders wordt gevraagd waar ze spanning voelen in hun lijf, dan is dat meestal aan de linkerkant van het lichaam.

Ze dragen namelijk hun kinderen vaak zo, op de heup, maar niet aan de rechterkant. Zeker 70 tot 85% van de moeders doet dit op deze manier. Er zit een les biologie achter. Wat je met je linkerkant ziet, verwerkt de rechterhersenhelft. De rechterkant van je brein is verantwoordelijk voor het verwerken van emoties en het sturen van sociaal gedrag. De verwerking van je gevoelens zit aan die kant, dus ongemerkt zie je met je kind aan de linkerkant dat alles met je rechterhelft van je brein.

Ook zou de linkerkant van je gezicht meer expressie hebben, waardoor je je kind zo betere gezichtsuitdrukkingen meegeeft. Zo ziet je kind gelijk of je blij of boos bent. Dit doe je allemaal zonder dat je erbij nadenkt, maar wetenschappers denken te weten dat het hierdoor in de evolutie zo is gegroeid. Het geeft kinderen dus meer emotionele steun, daar aan die linkerkant. Vrouwen worden geboren met deze voorkeur voor links, maar mannen krijgen dit ook zodra ze vader zijn geworden.

Bron: Motherly

Omdat je nooit genoeg rompers hebt, toch?

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!