Juf wordt constant uitgescholden: “Ik hoef niet meer salaris. Ik wil hulp”

06.11.2019 12:24

Vandaag staken de leraren in het basisonderwijs. Op haar website Morgenblond.nl vertelt Bianca over het gedrag van haar leerlingen.

Ze schelden haar namelijk regelmatig uit.

De Rotterdamse juf staat voor een klas in het speciaal onderwijs. “Dat het gestrekte been van Alfred mij op mijn enkels raakt, neem ik voor lief. Of op zijn minst, ik ben eraan gewend geraakt. Het is normaal”, aldus Bianca. Ook krijgt ze de ergste scheldwoorden naar haar hoofd. “Meerdere keren per dag krijg ik te horen dat ik een kankerjuf ben. Of wijf. Kankerwijf. Ik moet vooral doodgaan. Bij voorkeur zo snel mogelijk.” Ze slikt het in en gaat door met lesgeven. Ze moet wel. Ze houdt zich groot.

“Elke dag sta ik hier met geduld. Met empathie. En elke dag geef ik nieuwe kansen. Geen enkele leerling luistert naar mij. Het stormt.”

Sommige leerlingen hebben geen geld voor ontbijt of kleding, moeten zorgen voor broertjes of zusjes, krijgen te maken met geweld, misbruik of verwaarlozing, zijn ’s nachts op straat vanwege een schietpartij of worden bedreigd door jeugdbendes. Ze weet dus dat zij het niet makkelijk hebben, dat daar die scheldpartijen uit voort komen. Toch heeft ze hulp nodig. “Ik verzuip hier soms in”.

Ze hoopt dat de staking van vandaag iets teweegbrengt. “Ik hoef echt niet meer salaris. Ik wil hulp”.

Bron: De Havenloods