Dit is door experts gekozen als de moeilijkste naam ter wereld

12.02.2024 19:51

Niet uit te spreken: als jij denkt dat namen als Elijah, Jeronimo, Aleid of Delilah al moeilijk te spellen zijn, dan wil je vast weten wat volgens experts de moeilijkste naam ter wereld is.

Een onmogelijke en niet voorkomende naam, blijkt.

Rhoshandiatelly-neshiaunneveshenk Koyaanfsquatsiuty Williams heeft het recordaantal tekens op haar naam staan. Er bestaat geen enkele andere voornaam met zoveel letters. Je hebt ook nog nooit zoiets gelezen, toch? Deze Amerikaanse vrouw heeft de langste voornaam van de wereld. Maar het is niet de moeilijkst uitspreekbare naam: die eer gaat naar de Afrikaanse Uvuvwevwevwe Onyetenyevwe Ugwemubwem Osas. Ja, herhaal die maar eens zonder fouten.

Ze zijn wel heel uitzonderlijk, natuurlijk. Er heten voor zover bekend geen andere mensen zo. Wat zijn meer voorkomende, maar moeilijk uit te spreken namen? Namen met de letter of klank ‘g’ erin zijn voor sommigen lastiger uit te spreken, zoals Tygo. Het wordt dan Tiegoo of Taigoo. Ook namen als Leyla zijn soms lastig: zeg je dan Leelaa, of Lailaa?

Meer Afrikaanse namen

Afrikaanse namen zijn meestal lastiger uit te spreken voor ons Nederlanders, al maakt ze dat niet minder mooi natuurlijk. Afrikaanse namen zijn divers en worden beïnvloed door de talrijke etnische groepen en culturen op het Afrikaanse continent. Hier zijn enkele veelvoorkomende Afrikaanse namen, afkomstig uit verschillende regio’s en culturen:

Meisjesnamen:

 1. Aisha (Arabisch / Swahili)
 2. Nala (Swahili)
 3. Zara (Arabisch / Swahili)
 4. Nandi (Zulu)
 5. Ife (Yoruba)
 6. Lulama (Xhosa)
 7. Fatima (Arabisch / Afrikaans)
 8. Amina (Arabisch / Swahili)
 9. Kaya (Zulu / Xhosa)
 10. Zahara (Swahili)

Jongensnamen:

 1. Kwame (Akan)
 2. Mandela (Xhosa)
 3. Malik (Arabisch / Swahili)
 4. Kofi (Akan)
 5. Jelani (Swahili)
 6. Simba (Swahili)
 7. Thabo (Sotho / Tswana)
 8. Jabari (Swahili)
 9. Chaka (Zulu)
 10. Amari (Swahili)