Bizarre actie zorgt voor ophef: ‘weiger vaccinaties in je zwangerschap en win een blender’

15.01.2020 08:44

Op internet gaat er een vreemde winactie rond, die voor de nodige ophef zorgt. Er worden vrouwen gezocht die zich niet willen vaccineren in hun zwangerschap.

En in ruil daarvoor, kunnen ze een blender krijgen.

“Wat een idiote oproep”, zegt de SP. “De gezondheid van je kind in de waagschaal om een f*kking blender te kunnen winnen.” De blender is ongeveer 400 euro waard. De actie komt van Miss Natural Lifestyle. In je zwangerschap laat je je bijvoorbeeld inenten tegen kinkhoest: zo is je ongeboren kind daar gelijk tegen beschermd.

Om mee te kunnen doen moet je voor augustus 2020 uitgerekend zijn en moet je partner weten dat je je bewust niet laat vaccineren. De reacties op de actie zijn veelal negatief. ‘Wat is dit voor iets lugubers’, klinkt het. ‘Hou hiermee op, dit is gevaarlijk’, vindt een ander.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wil bijna ingrijpen. “Elk jaar worden zo’n 170 baby’s met kinkhoest opgenomen in het ziekenhuis. Deze ziekte kan echt gevaarlijk zijn. Gebruik je gezonde verstand en praat erover met je verloskundige of huisarts als je vragen hebt over vaccineren.”

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: Twitter