Dít zijn de 3 beste seksstandjes voor de eerste keren na je bevalling

20.01.2021 11:54

Het blijft een ding: je bent bevallen en er komt een moment waarop je het weer een keer wilt doen. Maar ja, het voelt toch weer een beetje als een eerste keer… Seks na de bevalling is spannend, maar we hebben een fijn advies voor je.

Want niet elk standje is voor jou als nieuwbakken moeder even prettig.

Zeker als je vaginaal bent bevallen kan het al gauw gevoelig zijn, down under. Maar na een keizersnede is vooral je buik rondom je litteken erg snel pijnlijk. Wat kun je dan het beste doen, als je van bil wilt? Doe vooral niet álles en al te gek, zo net na het krijgen van je baby. Daarom hebben we de beste standjes voor net na je bevalling op een rij gezet, zodat je je het prettigst kan voelen als je met je liefde in bed belandt:

  1. Vrouw bovenop
    Waarom dit standje een aanrader is? Seksexpert Katy legt het uit: ‘Dit standje is perfect om mee te beginnen na de bevalling, omdat je als vrouw hierbij het tempo aangeeft en de diepte van de penetratie. Voor vrouwen die een keizersnede hebben gehad, kan dit standje ook prettig zijn: zo bescherm je het litteken en komt er geen druk op te staan. Je kunt tijdens dit standje je partner aankijken, maar je kunt ook je rug naar hem draaien, afhankelijk van wat het beste voelt.’
  2. Lepelen
    Wil je rustig beginnen? Ga dan eerst lekker samen knuffelen en friemelen en wurm jezelf vervolgens in een lepel-houding. Dan kun je heel langzaam beginnen aan de penetratie, maar echt op jouw tempo. Je man ligt achter je en je voelt stap voor stap goed wat fijn aanvoelt. Je begint met een topje naar binnen brengen en je kunt zo zelf voelen wanneer je klaar bent voor zijn hele geslachtsdeel. Ook het heen en weer bewegen kun je rustig doen in deze houding, zeker fijn voor als je je nog wat onzeker voelt tussen de lakens.
  3. Missionaris
    De klassieker onder de standjes, en niet zonder reden. Het maakt dat je comfortabel ligt als vrouw: zeker na een keizersnede is dit een fijn standje om mee te beginnen. Na een vaginale bevalling is het nog even een weg zoeken wanneer de piemel in jouw vagina gaat, omdat het allemaal beurs en gek kan aanvoelen. Ga daarom niet te snel en gebruik eventueel glijmiddel. Zo kun je er extra van genieten – heerlijk toch, nu die grote buik niet langer in de weg zit?

Lees ook
Moeders met déze 3 sterrenbeelden hebben het vaakst seks met hun partner

Bron: Popsugar.com