Mag je spijs eten als je zwanger bent?
Het paasweekend staat voor de deur! Lekker brunchen met de familie, dineren met je liefde of een uitgebreid ontbijt met het gezin. Wat je ook gaat doen, gevulde eitjes, paaseieren én paasstol mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar mag je paasstol met spijs eigenlijk eten als je zwanger bent?
Hoera! Het is bijna Pasen. Een lekker lang weekend vrij en genieten met je dierbaren. Dat je bij de paasbrunch de mimosa’s, rauwe vleeswaren en rauwe vis beter kunt laten staan als je zwanger bent, weet je vast wel. Maar hoe zit dat eigenlijk met feestbrood met spijs?
Spijs tijdens zwangerschap
Goed nieuws voor zwangeren die fan zijn van feestbrood met spijs: dit kan gewoon gegeten worden tijdens de zwangerschap. In spijs kunnen wel eieren zitten, maar de banketstaaf of de stol die spijs bevat, wordt gebakken. Het ei is dan dus niet meer rauw en kan gewoon gegeten worden. Ook het Voedingscentrum is hier duidelijk over. Op hun site is te lezen: “Dit product is veilig maar staat niet in de Schijf van Vijf. Eet dit product dus niet te vaak.”
Kortom: geniet lekker van de banketstaaf of paasstol met spijs als je zwanger bent. Niet te vaak, maar op de paastafel kan-ie natuurlijk eigenlijk niet ontbreken.