Deze 3 nieuwe genderneutrale unisex namen worden komend jaar razend populair

07.02.2024 11:35
genderneutrale namen

Genderneutrale namen: ze worden steeds vaker gekozen. Zowel voor meisjes als jongens mooi. Dus dan kan iedereen dit kiezen, toch?

Deze drie unisex namen ga je komend jaar meer en meer horen. Ze worden inmiddels razend populair.

En staan dan ook in veel lijstjes. Maar ze zijn ook nog vrij nieuw, dus niet iedereen kent ze:

1. Riley

Als voornaam heeft “Riley” verschillende mogelijke betekenissen, waaronder “dapperheid”, “moed” of “woeste zee”. In de afgelopen jaren is de naam “Riley” populair geworden, vooral in Engelstalige landen zoals de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het wordt nu ook in Nederland steeds vaker gekozen, iets vaker voor meisjes dan voor jongens.

2. Jip

De precieze betekenis van de naam “Jip” is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vaak geassocieerd met de naam “Jacob” en kan worden vertaald als “God zal beschermen” of “God is verzoenend”. Iets meer jongens heten zo dan meisjes.

3. Mica

De naam “Mica” is afgeleid van het mineraal mica, dat wordt gekenmerkt door zijn glinsterende, reflecterende eigenschappen. De naam zelf heeft geen diepe historische of culturele betekenis, maar het wordt vaak geassocieerd met glans en schittering vanwege het mineraal. Hoewel “Mica” traditioneel vaker als jongensnaam wordt gebruikt, komt het ook voor als meisjesnaam.

Nog meer leuke genderneutrale namen

  • Alex: Een verkorte vorm van zowel Alexander als Alexandra, waardoor het geschikt is voor zowel jongens als meisjes.
  • Charlie: Een speelse en populaire naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt, afgeleid van Charles of Charlotte.
  • Sem: Sem is een populaire naam in Nederland en kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt.
  • Noa: Noa is een veelvoorkomende naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt, hoewel het bij meisjes iets populairder is.
  • Robin: Robin is een genderneutrale naam die in Nederland vaak wordt gebruikt voor zowel jongens als meisjes.
  • Quinn: Quinn is een stoere en moderne naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt in Nederland.
  • Jamie: Jamie is een genderneutrale naam die vaak voorkomt in Nederland en wordt geassocieerd met vrolijkheid en energie.